Врадіївці звинувачують політиків у дискредитації їхнього руху

Вівторок, 23 липня 2013, 16:21

Жителі Врадіївки Миколаївської області, які влаштували ходу від свого населеного пункту до Києва, звинувачують засновників громадської організації "Врадіївська хода за справедливість" у спробах розвалити й дискредитувати цей рух.

Про це вони заявили на прес-конференції, присвяченій створенню громадського руху, повідомляють Українські новини.

Зокрема, житель Врадіївки Олександр Кравчук звинуватив засновника організації - правозахисника Богдана Хмельницького - у прагненні нажитися на гучному імені учасників врадіївської ходи.

"Хто вже тільки не використовував цю назву (Врадіївка)... Це все веде до того, що вже сама назва "Врадіївська хода" знецінилася", - заявив він.

Інші ж жителі Врадіївки, які пройшли весь шлях пішки від селища до Києва, також висунули претензії до засновників громадської організації в тому, що вони використовують акцію для задоволення своїх політичних цілей.

Зокрема, такі звинувачення були спрямовані на адресу члена "Батьківщини" Максима Полякова й депутата від УДАРу Віталія Кличка" Сергія Капліна.

Жителі Врадіївки звинувачують їх у тому, що вони приєдналися до ходи безпосередньо біля Києва й більшу частину дороги взагалі їхали на автомобілях, а не йшли пішки.

У свою чергу, Хмельницький відхилив всі звинувачення й звинуватив, зокрема, Кравчука в тому, що він просто хоче бути лідером всього врадіївського руху.

"У "Врадіївської ходи" не може бути лідера або ще когось... Як буде називатися це об'єднання - теж неважливо, хто буде лідером - теж неважливо", - сказав Хмельницький.

У свою чергу, Кравчук закликав усіх організаторів громадського руху припинити активну діяльність у цьому напрямі до виходу із СІЗО справжнього ініціатора "Врадіївської ходи", засудженого на 10 днів, - Василя Люборця.

Крім того, він допустив, що й ця прес-конференція, і саме створення нової громадської організації, що використовує для суспільного резонансу назву "Врадіївська хода", є вигідним Міністерству внутрішніх справ, що хоче розвалити рух зсередини.

Також жителі Врадіївки звинувачують засновників цієї організації в тому, що ніхто з них не був присутній на майдані Незалежності в Києві у ніч на 18 липня, коли правоохоронці силовими методами розганяли наметове містечко "Врадіївської ходи".

Як відомо, 18 липня близько 150 людей протестували біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві проти міліцейського свавілля. Частина протестувальників прибула із Врадіївки.

Співробітники управління МВС у Києві 18 липня розігнали мітинг учасників врадіївської ходи на Майдані Незалежності і затримали 9 людей за несанкціоноване встановлення наметів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування