Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати оскаржать закриття справи проти "нерішучих" міліціонерів

Середа, 24 липня 2013, 20:18

Адвокати постраждалих під час мітингу 18 травня журналістів оскаржать постанову по закриття кримінального провадження щодо бездіяльності правоохоронців.

Про це сказала Вікторія Кіріна - представник кореспондентки 5 каналу Ольги Сніцарчук та фото кора "Комерсанту" Владислава Соделя.

"Ця постанова є невмотивованою та безпідставною. Більш ґрунтовно ми знатимемо про обставини справи, коли отримаємо можливість ознайомитись з усіма матеріалами, які є на сьогодні у кримінальному провадженні, зрозуміємо, які дії були вчинені для встановлення обставин інциденту", - зазначила вона.

"Ми заявляли клопотання про проведення слідчих дій, які належним чином розглянуті не були. У будь-якому разі ми оскаржуватимемо цю постанову, особливо у тій частині, що стосується Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя", - сказала Кіріна.

За її словами, постанову прокуратури було направлено звичайною поштовою кореспонденцією із зазначенням неправильного індексу. Тому між датою направлення та отримання є суттєві розбіжності.

"Ми маємо право оскаржувати рішення з моменту отримання. І ми не можемо вважатись такими, що пропустили термін оскарження", - додала вона.

Як відомо, 24 липня столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на журналістів.

18 травня під час мітингу опозиції у Києві молодики побили журналістів Ольгу Сніцарчук з 5 каналу та Влада Соделя з "Комерсанту".

Голова столичної міліції Валерій Коряк заявив, що правоохоронці "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів. Начальник слідчого управління міліції Києва Валерій Сімон пообіцяв, що до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час сутичок на мітингу притягнуть 15 міліціонерів.

За підозрою у нападі затримали Вадима Тітушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Шевченківський райсуд Києва випустив Тітушка під заставу 22940 гривень. Пізніше міліція повідомила про затримання ще трьох осіб.

Перше засідання у справі Вадима Тітушка відбулося 1 липня.

Телекритика

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...