Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" збирає засідання комітету через пожежу на чернівецькому телеканалі

Четвер, 25 липня 2013, 20:59

"Батьківщина" ініціюватиме проведення позачергового засідання комітету Ради з питань свободи слова, щоб розглянути питання про спробу знищення регіонального телеканалу ТВА.

Про це йдеться в повідомленні політсили.

Як відомо, мовлення чернівецького телеканалу припинилося у вівторок ввечері, коли на радіо-релейній станції відбулася пожежа. Працівники каналу заявляють, що таким чином ТВА хочуть знищити.

Водночас у "Батьківщині", член якої - депутат Андрій  Пишний – є власником ТВА, "переконані, що останні події – це відверта помста влади за критичні матеріали та викриття корупції чиновників місцевого та центрального рівня, які регулярно виходили в ефірі телеканалу".

"Адже сьогодні ТВА готовий відновити мовлення, проте місцеві можновладці під надуманими приводами не дозволяють цього зробити", - зазначили в "Батьківщині".

"Готуючись до президентських виборів та практично монополізувавши інформаційний простір на центральному рівні, нинішній режим перейшов до системного знищення непідконтрольних йому місцевих незалежних ЗМІ, а отже до тотального запровадження політичної цензури та обмеження свободи слова", - зазначили в політсилі.

Партія "Батьківщина" закликала "знайти й покарати винних у провокації, пошкодженні майна та перешкоджанні відновлення мовлення телеканалу".

Політсила також попросила міжнародні та вітчизняні журналістські організації взяти під контроль ситуацію, що склалася навколо каналу ТВА, та сприяти відновленню його роботи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування