У Росії арештували власність Березовського

П'ятниця, 26 липня 2013, 15:17

Російські судові пристави арештували майно, яким підприємець Борис Березовський користувався у Росії.

Як уточнили ИТАР-ТАСС у Федеральній службі судових приставів (ФССП) РФ, "постановою судового пристава-виконавця накладено арешт на майно, раніше арештоване в рамках кримінальної справи".

У ФССП не уточнили, про яке майно йдеться, але пояснили, що "юридично воно йому не належить, згідно з документами він був бенефіціаром (мав право користування чи отримання доходу)".

Там додали, що оцінка вартості арештованого майна поки не проводилася.

У рамках виконавчого провадження починаючи з 2008 року до нині був стягнений борг у розмірі 300 млн рублів, уточнили у ФССП.

Раніше директор Федеральної служби судових приставів РФ Артур Парфенчиков повідомив, що у провадженні служби "залишається 5 виконавчих листів із 8, усього сума боргу Березовського становить 3,2 мільярди рублів, крім самого нього проходить ще чотири солідарні боржники".

Він додав, що офіційних даних про смерть Бориса Березовського у ФССП поки не надходило.

Борис Березовський був винен податковій службі Великобританії 100 млн фунтів стерлінгів (151 млн доларів). Компанія "Grant Thornton", якій було доручено провести аудит статку Березовського, вважає, що активів, які залишилися після смерті російського бізнесмена, не вистачить, щоб розплатитися з боргами.

23 березня тіло 67-річного Березовського з вузлом-зашморгом на шиї знайшов його охоронець у ванній кімнаті дому біля Аскота (графство Беркшир), де проживав бізнесмен.

Результати розтину показали, що "причина смерті відповідає версії повішення".

8 травня Березовський був похований на цвинтарі Бруквуд у графстві Суррей.

Протягом найближчого місяця з деталями розслідування справи ознайомиться коронер. Після цього він планує визначити дату початку слухання справи.

Раніше офіційний представник поліцейського управління долини ріки Темза повідомив, що дізнання за фактом смерті Березовського в Англії, швидше за все, поновиться не раніше січня 2014 року. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування