Нардепи вимагають розібратися, чому телеканал ТВА не пускають в ефір

П'ятниця, 26 липня 2013, 18:58

Комітет свободи слова вимагає від правоохоронців встановити винних у перешкоджанні журналістській діяльності співробітників чернівецького каналу ТВА.

Про це йдеться в заяві комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, яка розміщена на сайті "Батьківщини".

Як відомо, мовлення чернівецького телеканалу припинилося 23 липня ввечері, коли на радіо-релейній станції відбулася пожежа.

За повідомленням керівництва телемовника, під час цієї пожежі було виведено з ладу лише їхнє обладнання. Технічна апаратура інших телевізійних каналів, яка знаходилися в одному приміщенні з обладнанням ТВА, у тому числі обласного державного телебачення, залишилася неушкодженою.

"Примітно, що ця "вибіркова" пожежа відбулася напередодні чергового засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, на якому планувалося розглянути питання щодо ТВА", - йдеться у заяві комітету.

"Викликає занепокоєння той факт, що на сьогодні телеканал, за словами його працівників, готовий вийти в ефір, але відновлення його мовлення блокується з надуманих причин", - додали в парламентському комітеті.

"Ми вимагаємо створити всі необхідні умови для забезпечення негайного виходу телеканалу в ефір. Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою провести неупереджене розслідування та встановити винних у перешкоджанні законній журналістській діяльності", - йдеться у заяві.

Заяву підписав голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, заступник голови комітету Ігор Мірошниченко, члени парламентського комітету Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Рустам Раупов, Юрій Стець.

Як відомо, чернівецький телеканал ТВА належить депутату "Батьківщини" Андрію Пишному.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...