Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розповіла, чому не може видати Сноудена США

Субота, 27 липня 2013, 12:01

Росія не може видати колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена через відсутність в міжнародному праві терміна "примусове повернення".

Про це повідомили у прес-службі Мін'юсту Росії у відповідь на запит "Інтерфакс-Україна".

"Термін "повернення " в російському законодавстві і практиці застосовується, як правило, до добровільного в'їзду осіб з-за кордону в країну, громадянами якої вони є", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що в контексті примусової видачі особи в державу громадянина даний термін в міжнародному праві не вживається.

Як повідомляють "Ukranews" з посиланням на Reuters, раніше генпрокур США Ерік Холдер запевняв міністра юстиції Росії Олександра Коновалова, що в разі повернення Сноудена на батьківщину, йому не загрожуватиме страта.

Більше того, генпрокурор пообіцяв, що колишнього співробітника ЦРУ навіть не катуватимуть.

Як відомо, колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook.

Він 23 червня прибув з Гонконгу до Москви як транзитний пасажир і з того часу перебуває в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...