Філарет: вчора був молебень для чиновників, а сьогодні для народу

Неділя, 28 липня 2013, 16:17

Молебень на Володимирській гірці під егідою УПЦ КП в неділю був проведений для людей, а в суботу під егідою УПЦ МП - для чиновників.

Таку думку висловив глава УПЦ Київського патріархату Філарет, виступаючи перед присутніми на Володимирській гірці в Києві в неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора на цьому місці було звершено молебень Московського патріархату для вельмишановних державних діячів і чиновників, а сьогодні Київський патріархат звершив молебень для українського народу", - сказав він.

Предстоятель УПЦ КП вчергове висловив упевненість, що "не за горами той час, коли українські православні церкви зможуть об'єднатися в єдину помісну церкву".

Філарет нагадав, що президент Віктор Янукович в ході зустрічі в п'ятницю з предстоятелями українських церков закликав українських православних до єдності.

"Дуже важливо, що держава закликає церкви до об'єднання. Президент також підкреслив, що не допустить втручання іноземних сил у внутрішні справи держави і церкви, і ми дуже вдячні йому за підтримку", - сказав глава УПЦ КП.

При цьому він підкреслив, що об'єднання церков залежить не від держави, а від самих церков. "Якщо ми об'єднаємося, держава нам допоможе, але сама держава нас об'єднати не може", - вважає Філарет.

Він також закликав молитися за те, щоб Україна стала членом Євросоюзу, як свого часу князь Володимир Великий зробив Київську Русь частиною Європи.

У той же час, ЛІГАБізнесІнформ відзначає, що вищі церковні ієрархи УПЦ КП були без охорони. Патріарх Філарет, відповідаючи на запитання, чому немає охорони, сказав: "Я все життя ходжу без охорони. Я покладаюся на Бога, а не на охорону. Це перше. І друге. Ми йдемо до людей чи уникаємо їх? Хіба нас можна від людей охороняти? Мені охорона не потрібна".

Разом з тим, прес-служба київської міліції повідомила, що хресна хода від Володимирського собору до пам’ятника князю Володимиру в неділю пройшла без порушень громадського порядку. У ній взяли участь близько 3000 громадян.

Охорону в місці збору учасників ходи, а також протягом всього слідування колони до пам’ятника князю Володимиру і на прилеглій території забезпечували 30 столичних правоохоронців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...