Королевська пояснила, чому передумала штрафувати депутатів

Понеділок, 29 липня 2013, 19:25

Законопроект про обмеження пільг для депутатів Верховної Ради наразі доопрацьовують, у ньому, зокрема, не буде норми щодо штрафування депутатів за прогули засідань.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Триває доопрацювання технічних моментів, тому що там дійсно є з законотворчості низка питань", - сказала вона в понеділок.

"Сьогодні до законопроекту внесено низку змін для того, щоб до Верховної Ради він надійшов вже повністю юридично вивіреним і грамотним", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання про те, чи не прибирається зараз із законопроекту кілька найбільш знакових ініціатив, Королевська сказала: "Нічого звідти не було прибрано. Було прибрано лише норма щодо штрафування депутатів, але вона безпосередньо сьогодні суперечить кодексу законів із праці".

"Ми могли її (норму про штрафування народних депутатів ) надіслати, але ми розуміємо, що одразу ж йдемо на порушення законодавства", - додала Королевська.

За її словами, прибрана з законопроекту норма не дає особливого доходу до бюджету.

"Вона є більш стимулюючою для народних депутатів, але через цю норму ми можемо втратити просто весь закон, тому було ухвалено рішення Міністерства соціальної політики, що ми не йдемо на порушення жодних законів, ми робимо юридично вивірений, грамотний документ", - наголосила Королевська.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News