У прокуратурі фактично підтвердили, що племінника Мельника судять за хабар

Середа, 31 липня 2013, 16:45

Екс-заступника начальника Солом’янського райвідділу Державної податкової інспекції у Києві судитимуть за зловживання та шахрайство.

Про це у середу повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Слідчим відділом прокуратури проводиться розслідування кримінального провадження стосовно екс-чиновника за фактом шахрайського отримання 30 тисяч доларів шляхом зловживання службовим становищем.

Слідством встановлено, що обвинувачуваний вимагав та отримав від бізнесмена гроші за вирішення питання про непроведення перевірок на його підприємстві.

Зловмисник, користуючись довірою потерпілого, ввів його в оману, оскільки вирішення цього питання не входило в коло повноважень посадовця.

Податківця було викрито на робочому місці під час одержання грошей.

Після закінчення слідства прокуратура скерувала кримінальну справу до Солом’янського райсуду для розгляду по суті.

У червні поточного року місцевий суд ухвалив рішення про направлення матеріалів справи для проведення додаткового розслідування.

Відомості про скоєння колишнім заступником керівника Солом’янського райвідділу ДПІ кримінального правопорушення 13 червня 2013 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.364 КК (зловживання службовим становищем з боку працівника правоохоронного органу) та ч.4 ст. 190 КК (шахрайство в особливо великому розмірі). 

Колишньому податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. 

Як відомо, раніше газета "Комерсант-Україна" повідомила, що у Соломенському райсуді перебуває справа щодо племінника ректора Податкової академії Петра Мельника Олександра, який раніше займав посаду першого заступника начальника відділу податкової міліції Соломенського району Києва.

Самого Мельника звинувачують у хабарництві: його затримали під час отримання грошей за вступ до вишу абітурієнтів - 40 та 80 тисяч гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News