Попов у жовтні зібрався тренуватися прибирати сніг

Середа, 31 липня 2013, 19:22

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов запевняє, що підготовка до зими в столиці йде за графіком.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після завершення наради під головуванням віце-прем'єра Олександра Вілкула, яке майже 2,5 години проходило в КМДА і стосувалося питань цивільного захисту населення і підготовки міста до осінньо-зимового періоду.

"Що стосується підготовки до опалювального сезону, то практично всі служби, які зайняті в цьому процесі, доповіли про ситуацію. Сьогодні ми йдемо за графіком, за планом. Не викликає сьогодні серйозної тривоги стан підготовки", - цитує Попова УНІАН.

У той же час він додав, що з урахуванням ситуації зі зміною кліматичних умов і опадами у столиці в першій половині 2013 року вирішено організувати спільні навчання декількох служб і відомств з ліквідації наслідків негоди.

"Ми домовилися, що згідно підготовленим планами в якості реакції на ті події, недоліки, які були навесні, ми в кінці жовтня проведемо навчання спільно зі службою цивільної оборони, Міністерством оборони, ДАІ, МВС, КМДА. Змоделюймо ситуацію, наприклад, пішов такий же сніг...", - сказав Попов.

За його словами, результатом цих навчань має стати відпрацьований механізм реагування кожної служби на надзвичайні ситуації.

"Є й проблемні моменти, наприклад, заміна, оновлення нашого технічного муніципального ресурсу, машин і устаткування, які вивозять сніг. Нам треба до початку сезону, безумовно, зробити закупівлі", - сказав цитує главу КМДА "Інтерфакс-Україна".

Голова КМДА зазначив, що в даний час йдуть тендерні процедури.

"Технічне забезпечення прямо пов'язане з якістю проведення робіт", - зазначив Попов.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, скільки одиниць снігоприбиральної техніки та на яку суму буде закуповувати Київ, він сказав: "Точно не можу сказати, але приблизно 30 одиниць ми планували закупити на загальну суму близько 100 мільйонів гривень".

Також він зазначив, що оскільки у Києва такого грошового ресурсу немає для одноразового придбання цієї техніки, пропонується лізингова схема для того, щоб на протязі 2-3 років цей проект був у повному обсязі профінансований.

Як відомо, через сніжну стихію, яка охопила Київ 22-23 березня 2013 року, столиця кілька днів перебувала у стані колапсу. Майже тиждень через неприбраний вчасно сніг пробки на дорогах були цілодобовими, а наземний громадський транспорт взагалі не ходив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування