Яценюк: виїзд Тимошенко на операцію зробить реальною угоду з ЄС

П'ятниця, 5 липня 2013, 16:36

Дозвіл екс-прем'єру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон дозволить Україні підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Таку думку озвучив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі представників опозиції з послами країн ЄС, передають "Українські новини".

"Якщо Юлія Володимирівна отримає можливість виїхати за кордон і провести термінову операцію, яка їй необхідна - це буде достатньою умовою для того, щоб Європейський Союз розглянув реальність підписання угоди", - сказав Яценюк.

Політик зазначив, що уряд Німеччини зробив офіційну заяву про те, що готовий надати необхідну медичну допомогу Тимошенко.

Для виїзду Тимошенко, на думку Яценюка, необхідно, щоб Пенітенціарна служба звернулася до суду і отримала відповідне рішення.

Також, за його словами, необхідно спеціальне рішення Міністерства юстиції та Пенітенціарної служби про те, що Тимошенко може отримати медичну допомогу за кордоном.

Також Яценюк підкреслив, що в тому випадку, якщо б для виїзду Тимошенко необхідні були якісь законодавчі зміни, то вони вже давно могли бути внесені і проголосовані.

Однак, на думку депутата, ніяких змін не потрібно, чинне законодавство дозволяє виїхати Тимошенко на лікування за кордон, єдина умова - це політична воля президента Віктора Януковича.

Як відомо, міністр закордонних справ Леонід Кожара допускає лікування Тимошенко за кордоном за умови, що вона погодиться пройти медичне обстеження для отримання необхідних аналізів про стан її здоров'я в українських лікарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...