Москаль упевнений, що на Мельнику був контрабандний браслет

Субота, 10 серпня 2013, 09:46

Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник зміг утекти, бо на ньому був контрабандний несертифікований браслет, яким, до того ж, міліція не вміє користуватися.

Таку думку висловив екс-заступник міністра внутрішніх справ, нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль у коментарі Радіо Свобода.

"Це просто сміх! Немає ніяких браслетів! Це міф! Міліція заявляє, що браслет неушкоджений. Як він сповз із руки? Що це за браслет? Може, китайський, дитячий чи сувенірний? Міністерство внутрішніх справ не закуповувало ніяких браслетів. Цей браслет контрабандний, 100 відсотків. Хтось передав, у "Борисполі" зустріли, одягли на Мельника, показали журналістам. Це сюжет для гумористичного шоу", – вважає Москаль.

На його думку, обвинувачення мало довести до відома суду, що міліція не має необхідного сертифікованого обладнання і досвідчених фахівців для обслуговування електронних пристроїв стеження, тоді Мельнику, можливо, обрали б інший запобіжний захід.

Утім, "Вісник державних закупівель" повідомляє, що МВС за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Беніш Джі Пі еС Україна" на постачання обладнання для системи електронного контролю. Йдеться про те, що за угодою придбано 856 електронних браслетів і таку ж кількість мобільних контрольних пристроїв.

За словами керівника Головного слідчого управління МВС Василя Фаринника, річна потреба у браслетах оцінюється міліцією в 50 тисяч штук.

Разом з тим, адвокат Мельника Олексій Назаренко у коментарі Радіо Свобода зазначив, що міліція дізналася про втечу Мельника лише тоді, коли він не з’явився до суду.

"Мав відбутися суд щодо зміни йому запобіжного заходу. Він не з’явився до суду. Співробітник ірпінської міліції прийшов за адресою і побачив браслет електронного стеження, а Мельника не було", – розповів Назаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News