Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд, який вирішить долю Шепелєва, перенесли на осінь

Вівторок, 13 серпня 2013, 20:21

Засідання угорського суду, який вирішить долю екстрадиції в Україну колишнього депутата Олександра Шепелєва, відкладено до вересня.

Про це Zn.ua повідомив адвокат Шепелєва - його рідний батько, Олександр Андрійович Шепелєв.

Шепелєв-старший нагадав, що 14 серпня закінчується термін екстрадиційного арешту екс-депутата, і в цей час мало відбутися засідання суду в Будапешті, покликане визначити подальшу долю політика.

"Однак влада Угорщини вирішила продовжити термін перебування Олександра Шепелєва на своїй території. Засідання суду, покликане вирішити подальшу долю мого підзахисного, швидше за все відбудеться на початку вересня", - повідомив він.

За словами адвоката, причина перенесення розгляду справи Шепелєва - "політичний характер переслідування екс-депутата, поширена в Україні практика репресій проти політиків, а також недостатність доказової бази в його справі".

Шепелєв-старший також спростував поширену українськими ЗМІ інформацію, про те, що його син нібито був затриманий угорською владою з фальшивими документами.

"Офіційно заявляю, що жодних звинувачень у порушенні паспортного режиму моєму підзахисному не висували. Порядок перебування на території країни Шепелєв не порушував", - підкреслив адвокат.

Як відомо, український МЗС заявив, що Шепелєв не може розраховувати на статус біженця.

Депутата підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 мільйонів гривень, а також в участі спільно з бізнесменом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 мільйонів гривень у березні-травні 2009 року.

На початку липня 2013 року Шепелєва затримали на 40 діб в Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...