Москаль заявляє, що Каськів не має вищої освіти

Середа, 14 серпня 2013, 15:40

Нардеп Геннадій Москаль стверджує, що глава Держагенства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів не має вищої освіти.

Він попросив міністра освіти і науки Дмитра Табачника провести з цього приводу службове розслідування і "зробити неупереджені організаційні висновки".

Москаль зазначає, що, згідно з біографією, Каськів у 1991-1992 роках був студентом історичного факультету Чернівецького Національного університету імені Федьковича, з 1992 до 1997 роки – студентом філфаку Київського педагогічного університету імені Драгоманова, з 1998 року – аспірантом кафедри історії, а з 2004 продовжив навчання в університеті імені Драгоманова, де у 2006 році отримав диплом "спеціаліста".

Однак Москаль зазначає, що університет імені Драгоманова підтвердив, що Каськів навчався там за спеціальністю "Історія" з 2005 по 2006 рік, форма навчання – екстернат, і в 2006 році отримав диплом "спеціаліста" за кваліфікацією вчитель історії.

Як попередні документи про освіту в особовій справі студента Каськіва визначені: атестат про середню освіту, архівна довідка університету імені Федьковича та диплом Малого університету при Чернівецькому державному університеті.

Чернівецький університет імені Федьковича повідомив Москалю, що своєю довідкою лише підтвердив факт навчання Каськіва у цьому вузі.

"Те, що в 1992-1997 роках Каськів навчався на філологічному факультеті Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, а з 1998 року був аспірантом кафедри історії, Національний педагогічний університет ім. Драгоманова не підтверджує", - заявляє депутат.

"Наказом №1103 від 22.09.2005 року Національний педагогічний університет ім. Драгоманова зараховує Каськіва студентом екстернату Інституту історичної освіти за спеціальністю "Педагогіка та методика середньої освіти. Історія" за ОКР "бакалавр", - додає він.

"Однак, без здобуття ступеня "бакалавра", наказом Педагогічного університету ім. Драгоманова 20.12.2005 року, тобто вже через три місяці, Каськів переводиться на навчання за ОКР "спеціаліст" того ж учбового закладу. І – увага! – через два місяці, 2.02.2006 року, відраховується зі складу студентів екстернату Інституту історичної освіти (спеціальність "історія") у зв'язку з отриманням ОКР "спеціаліст" та закінченням внз", - стверджує Москаль.

За його словами, 06.02.2006 року Каськів отримує диплом серії КВ № 28374721, ОКР "спеціаліст" за кваліфікацією "вчитель історії".

"Як із довідкою про відрахування з університету за пиятику… можна за 4 місяця закінчити Національний педагогічний Університет ім. Драгоманова, отримавши і ступінь "бакалавра" і ступінь "спеціаліста" водночас?", - дивується депутат.

При цьому на спробу перевірити, чи справжня довідка Чернівецького університету ім. Федьковича, в університеті ім. Драгоманова Москаля запідозрили в незаконному зборі персональних даних і відмовилися відповідати на його звернення.

Це тільки підтвердило підозри Москаля, що "Каськів насправді не має вищої освіти".

"Отримання ним за півроку вищої освіти у формі екстернат "бакалавра" та "спеціаліста" абсолютно не відповідає закону "Про вищу освіту", - заявляє Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування