Каськів: "Інформація Москаля має маніпулятивний характер"

Вівторок, 13 серпня 2013, 11:58

Глава Держагенства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів запевняє, що його відрахували з університету за "політичну непокору", а версія про пияцтво – вигадана.

Про це йдеться у коментарі Каськіва щодо розповсюдженої Геннадієм Москалем інформації про відрахування чиновника з Чернівецького національного університету у 1992 році.

"Інформація Геннадія Москаля має маніпулятивний характер і не спростовує, а навпаки підтверджує політичний характер рішення", - сказано в коментарі, розісланому прес-службою.

"Добре, що інформацію опублікували, оскільки вона вичерпує цю проблему і нагадує, що пізніше рішення про відрахування було скасовано, про що не згадано в тексті публікації", - зазначає Каськів.

За його словами, це всім відома "і навіть легендарна" історія.

"В жовтні 1992 року я мав честь очолювати Буковинське студентське братство, яке було багаточисельно представлене на Майдані Незалежності в Києві під час всім відомої "студентської революції", - пояснює Каськів.

"Це, та низка страйків організованих в ЧДУ (Чернівецький державний університет) стали справжньою причиною звільнення з формулюванням "без права поновлення", яке після двотижневого страйку викладачів і студентів було скасовано!!! Про це і сказано в листі ЧДУ", - запевняє він.

Каськів додає, що після того його "запросили на посаду заступника директора Центрального Союзу Українського студентства, осередок якого був перенесений із Торонто в Київ".

"А першу вищу освіту я пізніше завершив в Університеті ім. Драгоманова. Зараз їх у мене 2-і", - наголошує чиновник.

"Таким чином брехливе звинувачення було спростоване! Свідками цих подій були тисячі студентів і викладачів ЧДУ. В тому числі і Москаль, який тоді справно служив на посаді першого заступника  начальника  управління УВС Чернівецької ОДА", - запевняє він.

У коментарі також наведено слова колишнього голови студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області Бориса Баглея, який зараз очолює Департамент екології та туризму Чернівецької ОДА:

"Геннадій Москаль на той час був першим заступником  начальника  управління МВС у Чернівецькій області і саме за ініціативою керівництва Чернівецького управління МВС було організовано відрахування студентів, котрі  мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України".

"Тодішній молодий активіст, першокурсник Владислав Каськів, та його однокурсник Андрій Дуда організовували низку студентських страйків проти підписання цього документу. Однак, привселюдно відраховувати студентів через громадську активність та політичну непокору у той період було заборонено", - зазначає Баглей.

"Тому, причина відрахування Владислава Каськіва з університету "за пияцтво" була спеціально придумана тодішнім секретарем партійної організації", - стверджує він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування