5-тьох Нардепів від Свободи не пустили до Захарченка

Вівторок, 20 серпня 2013, 19:09

Партія "Свобода" заявляє про недопуск 5 депутатів Верховної Ради на територію МВС для отримання пояснень міністра Віталія Захарченка щодо подій 19 серпня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

До міністра намагалися потрапити свободівці Андрій Мохник, Юрій Сиротюк, Олександр Мирний, Павло Кириленко й Едуард Леонов.

"Понад годину народних депутатів не пропускали на територію МВС. Мотивували це тим, що нібито міністр "щойно вийшов", його перший заступник "тільки вибіг", а в заступника "раптово піднялася температура". Кожний з керівників міністерства уникає давати пояснення із приводу беззаконня, яке чинили працівники правоохоронних органів напередодні в Київраді", - заявляють у Свободі.

Лише за годину депутатів прийняв заступник міністра Ратушняк. "Посадовець зробив це поза територією міністерства у громадській приймальні", - додали у Свободі.

Депутати звернулися до нього з вимогою надати письмову відповідь на низку запитань: хто здійснював оперативне керівництво правоохоронцями 19 серпня біля Київради; скільки працівників правоохоронних органів та які спецпідрозділи було задіяно.

Крім того, їх цікавило, хто дав вказівку "в порушення прямої норми Конституції не пропускати депутатів ВРУ до Київради", "чи встановлено особи працівників спецпідрозділів міліції, які били нардепів і які до цих осіб застосовано дисциплінарні заходи".

Депутати також питали, чи відбувається службове розслідування щодо зазначених подій, чи ознайомлено працівників МВС із Законом України "Про статус народного депутата України".

Ратушняк заявив, що доки немає результатів розслідування прокуратури і рішення суду – ніхто з міліціянтів не буде відсторонений.

На разі біля входу в МВС працює слідчо-оперативна група для фіксації факту недопуску народних депутатів на територію міністерства.

Групу викликали депутати раніше перед тим, як до них вийшов Ратушняк.

Як відомо, депутатів Київради і нардепів від опозиції та журналістів на пустили у будівлю КМДА в понеділок, де мало відбутися засідання Київради. Коли нардепи намагалися пробитися, кілька з них отримали пошкодження, зокрема свободівець Едуард Леонов, ударівець Роман Чернега та нардеп від Батьківщини  Степан Кубів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування