Азаров похвалився, що зробить Інтернет відкритішим

Середа, 21 серпня 2013, 15:10

В Україні створений і невдовзі запрацює національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня "УКР".

Про це сказав прем’єр Микола Азаров під час засідання уряду 21 серпня, повідомляє його прес-служба.

Найближчим часом в домені почнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою.

За словами Азарова, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх відкритішими для простих громадян й, насамперед, тих, хто тільки починає знайомитися з Інтернетом.

"Наприклад, відтепер, щоби зайти на Урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресній строчці набрати українською "Кабмін.укр" чи "КабінетМіністрів.укр", і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно", - повідомив прем'єр.

"До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті", - додав він.

Азаров стверджує, що у перспективі кирилицю можна буде використовувати й при написанні адреси електронної пошти.

Першим доменним іменем, внесеним в реєстр адрес органів державної влади у кириличному домені .УКР, стала адреса "ПРЕЗИДЕНТ.УКР".

Про це сказав голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації, член урядового дорадчого комітету Інтернет-корпорації з надання імен та номерів (GAC ICANN) від України Володимир Семиноженко на брифінгу, повідомляє урядовий портал.

Також кожен громадянин віднині може легко знайти сайти Кабінету міністрів, Верховної Ради і Національного центру електронного урядування України, ввівши українською мовою в адресне віконечко, наприклад, УРЯД.УКР, ВР.УКР, Е-УРЯДУВАННЯ.УКР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування