Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв пообіцяв Азарову "гранично відверту" розмову про ЄС

Понеділок, 26 серпня 2013, 14:53

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв заявив, що готовий "гранично відверто" говорити з українським колегою Миколою Азаровим про можливу участь України в об'єднаннях.

Про це він сказав на початку зустрічі з Азаровим у Горках, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми зацікавлені в тому, щоб з нашими партнерами все обговорити гранично відверто", - сказав Медведєв.

"Ми з вами відносно недавно бачилися, але ви подзвонили і сказали, що є резон знову зустрітися, поговорити про ті інтеграційні проекти, в яких могла б взяти участь Україна", - звернувся російських прем'єр до українського колеги.

Медведєв повідомив також, що паралельно з прем'єрами переговори ведуть представники російської та української делегацій, у тому числі віце-прем'єри двох країн.

За словами глави російського уряду, сторонам можна було б обговорити "всі плюси і мінуси тих чи інших проектів".

"Ми у вашому розпорядженні. Я пропоную і нам з вами, і нашим колегам, віце-прем'єрам, членам делегацій, експертам поговорити про юридичних, організаційних та економічних наслідках підписання Україною угоди про асоційоване членство з Євросоюзом, а також про можливості та наслідки, які пов'язані з членством у Митному союзі і майбутньому Євразійському економічному союзі", - підкреслив Медведєв.

Прем'єр РФ висловив надію на те, що "сьогоднішня розмова буде такою ж конструктивною і відвертою, якою вона була в останній раз, коли ми зустрічалися в Сочі".

У свою чергу прем'єр України Микола Азаров зауважив: "Між нашими країнами існують дуже глибокі відносини, в тому числі в торговельно-економічній сфері".

"І те, що ми обговорювали в Сочі, напевно, логічно знайде відображення в сьогоднішній нашій розмові. І, перш за все, щоб вирішити ті проблеми, які у нас стоять сьогодні, щоб вийти на ті параметри торговельно-економічного обороту, про який говорили глави держав і ми з вами. Переконаний, що за наявності бажання з двох сторін ми зможемо знайти рішення для цих питань", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...