Яценюк хоче заборонити перекривати дорогу для Януковича

Вівторок, 27 серпня 2013, 14:50

Нардеп Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради законопроекти щодо антикорупційної перевірки чиновників та скасування необґрунтованих пільг для посадовців.

Про це повідомляється на офіційному сайті ВО "Батьківщина".

Проект закону "Про скасування необґрунтованих пільг та привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави" (№ 3122) пропонує обмежити чисельність: адміністрації президента - до 200 осіб (на даний час 549), Апарату ВР - до 500 осіб (на даний час 1115), Секретаріату Кабміну - до 400 осіб (на даний час понад 700).

Законопроектом пропонується закріпити за президентом право на тимчасове проживання лише на одній офіційній резиденції, а також забезпечити проїзд тільки на літаках регулярних міжнародних та внутрішніх авіаліній.

Крім того, передбачається обмежити пенсійне забезпечення президента, народних депутатів, урядовців - максимальний розмір пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів.

Також в законопроекті пропонується заборонити перекриття дорожнього руху під час проїзду президента, голови ВР, прем'єр-міністра та інших високопосадовців.

Проектом закону передбачається продаж державних резиденцій та авіаційної техніки державного авіаційного підприємства "Україна", кошти від чого спрямовуються на фінансування захищених видатків державного бюджету.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування