Чубаров просить прокуратуру інкримінувати Паніну міжнаціональну ворожнечу

Середа, 28 серпня 2013, 11:12

Перший заступник голови кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров просить кримську прокуратуру притягнути російського актора Олексія Паніна до кримінальної відповідальності через образи кримських татар.

Як повідомила прес-служба Меджлісу, Чубаров 27 серпня спрямував депутатське звернення до прокуратури, пише УНІАН.

Кримський депутат наводить коментарі Паніна різним ЗМІ, і вимагає відкрити проти актора провадження за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу (навмисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті).

Перебуваючи на гастролях в Криму, Панін потрапив у ДТП.

Після цього актор образив і вдарив водія Chevrolet Ельвіса Сейдалієва, який працює таксистом.

Коментуючи подію, Панін сказав одному зі ЗМІ: "Татарин, якого Сталін не дорозстріляв, врізався і повернувся до Криму. Ви самі з Криму? Бачили дерева вздовж дороги на Перевальне? Для кожного татарина - по дереву. Хамське бидло-татарин вдарив дівчинку в "ж**у", тобто в машину, а тепер захотів заробити грошей".

Кримська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень.

Потім Панін, коментуючи інцидент журналістам, неодноразово образив кримськотатарський народ, а також піддав сумніву приналежність Криму Україні. У четвер, перебуваючи в Керчі, актор публічно попросив вибачення у кримських татар.

У Меджлісі кримськотатарського народу не прийняли вибачень Паніна, зажадавши від правоохоронних органів заарештувати актора.

МЗС України закликало правоохоронні органи втрутитися у скандальну ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...