Під час другої сесії Ради відхиляли переважно опозиційні ініціативи

Четвер, 29 серпня 2013, 11:32

Переважна більшість відхилених підчас другої сесії парламенту законопроектів, були авторства опозиційних або позафракційних депутатів.

Про це свідчить дослідження "Опори".

Зокрема пріоритетними питаннями, які вдалося винести на голосування, було скасування пенсійної реформи, призначення виборів Київради і мера Києва, скасування пільг та привілеїв держпосадовців і депутатів, висловлення недовіри уряду Азарова та інші.

За цей час в парламенті виносилися на голосування аж 4 законопроекти, які стосувалися скасування пенсійної реформи.

Три законопроекти (авторства комуністів, ВО "Батьківщина" і позафракційного депутата Сергія Міщенка) були аналогічними за змістом в тій частині, яка стосувалася встановлення пенсійного віку 60 років для чоловіків і 55 років для жінок, за умови наявності страхового стажу не менше 15 років.

Четвертий законопроект, авторства позафракційного Володимира Литвина, по суті був націлений не так на відміну пенсійної реформи, як на пом’якшення наслідків її окремих положень.

Жоден з цих законопроектів не здобув підтримки більшості народних депутатів і для результативного голосування кожного разу не вистачало лише декілька голосів.

Причому, під час голосування за законопроект Сергія Міщенка не голосували 3 депутати ВО "Батьківщина" і 4 були відсутні, а також були відсутні 7 депутатів партії "УДАР" і 1 депутат ВО "Свобода".

Двічі розглядалося на пленарному засідання питання призначення київських виборів.

Першого разу виносився на голосування законопроект "ударівців" про призначення чергових виборів депутатів Київради та мера Києва на 2 червня.

За нього проголосувало 209 народних депутатів. Наступного разу парламентарі провалили голосування за законопроект авторства Володимира Яворівського. Документ набрав 200 голосів. Партія регіонів не підтримала жоден з цих законопроектів.

Так само не набрав потрібної кількості голосів спільний законопроект авторства Яценюка, Кличка, і Тягнибока про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для держпосадовців. Лише 10 депутатів Партії регіонів підтримали ініціативу своїми голосами.

Ще одним каменем спотикання стали два взаємопов’язаних антикорупційних законопроекти, прийняття яких відповідає євроінтеграційним зобов’язанням України.

Депутати не зуміли проголосувати за створення Національного антикорупційного бюро та порядок антикорупційної перевірки чиновників усіх рівнів, яку мало проводити Бюро. За створення Бюро не проголосували регіонали і комуністи.

Також лідери опозиційних фракцій винесли на голосування проект постанови про відповідальність Кабміну, наслідком якої мало стати висловлення недовіри Уряду і його подальша відставка.

Після бурхливої дискусії документ підтримали 190 народних депутатів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...