ГПУ просить про допит прикордонників, які таранили українських рибалок

Четвер, 29 серпня 2013, 22:18

Генпрокуратура звернулася до компетентних органів Російської Федерації по допомогу у допиті російських прикордонників, що були на катері, який зіштовхнувся з українським баркасом.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Генпрокуратура направила міжнародно-правове доручення компетентним органам про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні стосовно інциденту, який стався 17 липня цього року в Азовському морі, де зіткнулися український баркас і катер берегової охорони прикордонної служби Російської Федерації", - сказано у заяві.

Згідно з інформацією, у вказаному дорученні ГПУ органом досудового розслідування ставиться питання про допит свідків (у тому числі й російських прикордонників, що знаходилися на катері берегової охорони). 

Як відомо, 17 липня в Азовському морі сталося зіткнення українського човна і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України, одного вдалося врятувати.

Щодо вцілілого Олександра Федоровича порушили справу за ч.3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації ("Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів").

Якщо українця визнають винним, за російським законодавством йому загрожує штраф від 100 тисяч до 500 тисяч рублів (25 -125 тисяч грн.) або до 2-х років позбавлення волі.

2 серпня стало вiдомо, що слiдча частина УМВС України на Донецькiй залiзницi вiдпрацьовує iнформацiю про можливi пострiли, здiйсненi росiйськими прикордонниками в українських рибалок.

28 серпня у розпорядженні журналістів опинилося відео гонитви і зіткнення катера російських прикордонників з човном українських рибалок в Азовському морі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...