Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельник втік до країни, з якою немає угоди про екстрадицію - джерело

П'ятниця, 30 серпня 2013, 09:08

Екс-ректор Петро Мельник, звинувачуваний у хабарництві, перебуває в одній із європейських держав, із якою Україна не має угоди про екстрадицію.

Про це повідомляє газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в центральному апараті МВС і Головному слідчому управлінні (ГСУ) МВС.

Тому передача українським правоохоронним органам колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби у випадку його піймання – під сумнівом.

"Немає впевненості, що навіть якщо його затримають, він буде екстрадійований до України. Може вийти черговий Лазаренко", - сказало джерело в ГСУ. 

За даними Міністерства юстиції, Україна не має угод про екстрадицію з більшістю держав Євросоюзу. 

Як відомо, 27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну, у якій переховується Мельник. До того повідомлялося, що ректор-утікач може перебувати в Австрії чи в Білорусі.

Джерела газети у МВС вважають, що можливість затримати Мельника у Білорусі була: "Можна було доставити його в Україну без зайвих бюрократичних процедур, але цьому завадили відсутність політичної волі й недосконалість наших законів. Було потрібно швидко домогтися різних санкцій від Генпрокуратури, керівництва МВС і суду, однак цього не сталося".

За даними джерел видання, Мельник досить швидко покинув територію Білорусії й легально виїхав в одну з європейських країн.

"Хоча Печерський райсуд 1 серпня зобов'язав Петра Мельника здати свій закордонний паспорт, з'ясувалося, що їх у нього декілька. Враховуючи, скільки в Петра Мельника місць проживання, вилучити їх усі (закордонні паспорти) було складно", - сказав співрозмовник газети.

27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня Печерський райсуд помістив Мельника під домашній арешт, після того, як адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я.

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук, оскільки з'явилася інформація, що в ніч на 9 серпня він втік до Білорусі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування