Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенка на Далекому Сході намагалися пригостити цукерками "Рошен"

П'ятниця, 30 серпня 2013, 13:54

Глава Росспоживнагляду РФ Геннадій Онищенко припускає, що Україна намагається налагодити схему ввезення цукерок компанії "Рошен" до Росії через Казахстан.

Як повідомив журналістам у Петербурзі головний державний санітарний лікар РФ, під час своєї інспекції на Далекий Схід на цьому тижні в одному з міст йому запропонували на чаюванні шоколадні цукерки.

"Були на Далекому Сході. Подають чай і подають цукерки, і я бачу, що до болю знайомий "Рошен" подається", - цитує "Інтерфакс-Україна" Онищенка.

Він зазначив, що в основному продукти на Далекому Сході закуповують через оптові ринки в Новосибірську і Челябінську.

Вони, у свою чергу, забезпечуються через Казахстан.

"Я думаю, що Україна налагоджує схеми реекспорту через Казахстан. Якщо це буде, то переговори у нас можуть затягнутися. Якщо вони замість налагодження якості продукції, налагодять схеми реекспорту, то буде біда. Я вже дав команду це перевірити", - сказав Онищенко.

Як відомо, раніше Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування