Депутати не захотіли позбавити Мельника статусу, але землю в сестри забрали

П'ятниця, 13 вересня 2013, 12:56

Міська рада Ірпіня відмовилась забрати в Петра Мельника звання почесного громадянина міста.

У п’ятницю на сесії Ірпінської міської ради депутат від ВО "Свобода" Богдан Мельничук вніс пропозицію включити до порядку денного питання про позбавлення звання почесного громадянина міста Ірпінь Мельника.

"На відміну від інших, ми ніколи не сумнівалися в тому, що він корупціонер і хабарник", - заявив "свободівець".

"Всі ми може ходим під Богом, і ніхто не застрахований ні від чого. Коли буде суд, тоді будемо розглядати це питання", - заявив у відповідь міський голова Володимир Скаржинський."

Питання навіть не включили до порядку денного.

На сесії також було затверджено нового голову земельної комісії, оскільки сестра Мельника Олена, яка з початку депутатської каденції була головою земельної комісії за власним бажанням склала свої повноваження.

Як повідомлялося , екс-ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора одягли електронний браслет, а 9 серпня стало відомо, що Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

У ЗМІ 16 серпня з'явилися інформація , що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам . В українському прикордонному відомстві цю інформацію спростували.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження Мельника, йде підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни.

Серед можливих місць перебування Мельника у ЗМІ називали Австрію і США .

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування