Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Венеціанській комісії думають, що Лукаш не договорює правди

Середа, 18 вересня 2013, 17:09

Зволікання із прийняттям змін до виборчого законодавства в Україні навряд чи пов'язане з очікуванням висновків Венеціанської комісії.

Таку думку вислови Секретар цієї комісії Томас Маркерт в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Я не думаю, що ухвалення виборчого законодавства в Україні відкладається через Венеціанську комісію", - сказав Маркерт.

Він нагадав, що Україна має висновки міжнародних організацій з цілого ряду інших виборчих законів, які слід вдосконалити.

"Серед них: закони про місцеві вибори та вибори президента, закон про національний референдум. Проте поки що жодних змін і поправок до цих документів українською стороною запропоновано не було", - нагадує Маркерт.

Що ж стосується висновків щодо закону про вибори народних депутатів, то за його словами, Венеціанська комісія отримали запит по ньому лише в липні.

"Висновок з приводу цього документу буде обговорюватися у ході наступної сесії Венеціанської комісії у жовтні", - повідомив Маркерт.

Він сумнівається, що Верховна Рада встигне ухвалити потрібні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС закони до саміту у Вільнюсі.

"Проте рішучий намір української влади переглянути ці закони відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії та ОБСЄ буде, безумовно, схвально сприйнятий у ЄС", - вважає пан Секретар.

11 вересня міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що її відомство виступає за внесення змін до закону про вибори депутатів ВР до проведення саміту "Східного партнерства".

Позиція міністерства, нібито, полягає в тому, що в частині зміни виборчого законодавства необхідно спочатку отримати остаточні висновки експертів Венеціанської комісії.

Саміт "Східного партнерства" відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва). На ньому Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Удосконалення виборчого законодавства є одним із зобов'язань України для підписання цієї угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування