Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров порівняв "Газпром" з продавцем, який цінами відлякує покупців

Понеділок, 23 вересня 2013, 10:53

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що через високу ціну на російський газ Україна буде змушена практично відмовитися від його закупівель.

Про це він заявив в інтерв'ю російському телеканалу "Росія 24", пише УНІАН.

"Ми вважаємо, що рано чи пізно російське керівництво піде нам на зустріч. Що відбувається? Ми скорочуємо закупівлі російського газу – ми змушені займатися диверсифікацією, купувати на інших ринках цей газ, ми змушені скорочувати споживання газу, десь котельні переводити з газу на вугілля. В результаті, якщо так справа піде – ми вже майже в два рази скоротили закупівлі газу, ми практично відмовимося від російського газу", - сказав Азаров.

За його словами, виникає питання, чи піде відмова України від закупівель газу на користь "Газпрому", який втратить найбільший ринок.

"Якщо на ринку продавець встановлює ціну і відлякує всіх покупців, він продовжує стояти з такою ціною, і його товар ніхто не купує, або він дивиться на покупців і гнучко реагує", - сказав прем'єр.

За словами Азарова, Україна не приховує, що проводить колосальну роботу, яка приведе до того, що країна відмовиться від закупівель російського газу.

"Це буде великим мінусом і для "Газпрому, і для нас. Ми змушені переводити ресурси і витрачати їх хоч і на потрібну справу в перспективі, але зараз для нас першочергові інші завдання", - сказав прем'єр.

При цьому він додав, що зараз купуються вишки, проводиться буріння на шельфі, укладаються угоди про видобуток сланцевого газу, планується почати видобуток газу на виснажених родовищах з використанням нових технологій.

Також Азаров нагадав, що раніше Україна видобувала 70 млрд. куб. газу. За його словами, через 2-3 роки Україна зможе сама себе повністю забезпечувати газом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування