Янукович розповів, що сказав Обамі

Середа, 25 вересня 2013, 08:20

Президент України Віктор Янукович та Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама під час неформального спілкування на офіційному прийнятті від імені Президента США обговорили ситуацію в Сирії, а також питання євроінтеграції України.

Про це Янукович повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба президента.

"Ми дуже коротко обмінялися інформацією по Сирії. Я підтвердив, що будь-який мирний шлях завжди краще будь-якої, навіть короткої війни,… яка веде до гуманітарної катастрофи", - сказав Янукович.

На його переконання, сьогодні потрібно шукати шляхи мирного врегулювання за допомогою політичного діалогу.

Крім того, зазначив президент, під час спілкування йшлося про євроінтеграцію України. "Я сказав, що ми йдемо цим шляхом впевнено, і ця інформація була також прийнята", - підкреслив Янукович.

Коментуючи свою зустріч з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном,, Янукович сказав, що запевнив керівництво організації, що Україна чітко виконує всі свої зобов’язання у контексті співпраці з НАТО.

За його словами, під час зустрічі йшлося, зокрема, про оборонну реформу в Україні та підготовку до Саміту Україна - НАТО, який має відбутися в 2014 році.

Крім того, Віктор Янукович повідомив, що фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний" уже вирушив для участі в місії "Океанський Щит" у рамках боротьби з морським піратством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News