У МЗС шукають варіанти, щоб уникнути прийняття закону про захист геїв

Середа, 25 вересня 2013, 14:58

В Україні шукають варіанти, щоб уникнути прийняття антидискримінаційного законопроекту в рамках діалогу з Євросоюзом про лібералізацію візового режиму.

Про це в ході "круглого столу" в Київській облдержадміністрації в середу розповів заступник директора департаменту ЄС Міністерства закордонних справ Володимир Бачинський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що тут є надзвичайно чутливий елемент для українського суспільства, який стосується дискримінації за сексуальною ознакою. Ми поки не готові беззастережно його прийняти", - зазначив дипломат.

"Ми шукаємо інші варіанти, і є вже бачення, як вийти з цієї складної ситуації без прийняття цього закону", - повідомив він.

Бачинський спрогнозував, що це питання може бути врегульоване протягом місяця.

Він нагадав, що для переходу до 2-ї фази виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС Україні необхідно окрім антидискримінаційного прийняти ще законопроект у сфері боротьби з корупцією.

Що стосується цього законопроекту, то представник МЗС висловив надію, що на наступному пленарному тижні Верховної Ради він буде прийнятий.

Раніше представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв висловлював думку, що Україна навряд чи встигне до саміту "Східного партнерства" виконати умови ЄС для лібералізації візового режиму.

Директор Європейського офісу Amnesty International Ніколя Бегер порадив українським політикам не перекладати відповідальність за дискримінацію на суспільство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування