Євросуд зобов'язав виплатити 9 тисяч українцю, якого мучили правоохоронці

Четвер, 26 вересня 2013, 18:19

Євросуд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 9 тисяч євро українцю Вікентію Вітковському через жорстоке поводження в міліції.

Про це з посиланням на прес-службу суду в Страсбурзі (Франція) повідомляють "Українські новини".

У своїй скарзі Вітковський, посилаючись на статтю 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона катувань або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання), стверджував, що його били руками й ногами, душили, а також використовували електрошок у міліції під час допиту.

Він скаржився на незадовільні умови досудового перебування в ізоляторі тимчасового утримування в Дніпропетровську, а також у в'язниці в Жовтих Водах Дніпропетровської області.

Зокрема, він заявляв, що видана постільна білизна в камері була заражена комахами.

Також він скаржився на те, що у в'язниці, де перебувало 140 ув'язнених, було тільки 12 душових кранів для миття.

Він стверджував, що маючи проблеми зі здоров'ям, у таких умовах він втратив 12 кг ваги.

У своєму рішенні ЄСПЛ посилався на жорстоке поводження, якому заявник піддався в міліції, відсутності ефективного розслідування за фактом катувань правоохоронців, а також на умови перебування в місцях позбавленнях свободи й відсутність адекватної медичної допомоги.

Як відомо, дружина іншого засудженого Костянтина Ходаківського стверджує, що її чоловіка змушують "зробити анонімну пожертву" керівництву його колонії на Черкащині, віддавши гроші, отримані за вироком Європейського суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News