Томенко: Опозиція - у занадто великій ейфорії від "європейськості" Януковича

П'ятниця, 27 вересня 2013, 10:28

Опозиція перебуває у занадто великій ейфорії від "так званої європейськості" президента Януковича.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Микола Томенко в ефірі радіо "Ера", - повідомляє прес-служба політика.

Він відзначив позитивом, що в парламенті так звані євроінтеграційні законопроекти голосуються конституційною більшістю, але нагадав, що "між декларативною європейськістю (ухвалення законопроектів) та практичною європейськістю (виконання цих законів) у нашій країні є велика різниця".

На думку політика, Партія регіонів пристала на пропозицію опозиції активної євроінтеграції лише на рівні декларацій:

"На рівні практики нічого не змінилося – не зникла корупція, хабарі, тиск на підприємців, засоби масової інформації тощо", – зазначив Томенко.

"Я стурбований занадто великою ейфорією в опозиційному середовищі щодо того, що Віктор Янукович став європейською людиною, а його команда почала діяти у європейському контексті", - каже депутат.

"Вже чути навіть думки про те, що на певний період треба зупинити мітинги і демонстрації від опозиції, і "взявшись за руку" з владою, рухатись в бік Європи", – зазначив він.

На переконання Томенка, "те, що відбувається, цілком очевидно – команда Януковича не змогла знайти спільної мови з Росією, і тому сьогодні змушена обрати європейський вектор".

Томенко закликав опозицію домагатися європейської практики від влади, тобто – реального виконання законів, що в теорії наповнені демократичним змістом.

У четвер віце-спікер парламенту "свободівець" Руслан Кошулинський висловив думку, що відновлення всеукраїнської акції протестів опозиції "Вставай, Україно!" до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, що заплановане на 28-29 листопада, є недоцільним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...