Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко запевняє, що Україні дозволять захиститися від евроімпорта

П'ятниця, 27 вересня 2013, 11:48

Угодою про асоціацію із Європейським Союзом передбачено застосування спеціальних мит для захисту українського ринку від критичного перевищенні імпорту.

Таку думку в інтерв’ю 5 каналу висловив віце-прем’єр Юрій Бойко, якого цитує прес-служба Кабміну.

"Європейський Союз розуміє, що модернізована Україна - це благо для нього", - зазначив віце-прем’єр.

Він також підкреслив, що наразі більшість інституцій, які спостерігають за пройденим Україною шляхом до підписання угоди про асоціацію з ЄС, відзначають значний прогрес у цьому процесі.

"Практично всі інституції, які відслідковують наш шлях до підписання визнають, що є дуже великий прогрес і багато зроблено в частині удосконалення законодавства. Є спільна думка, що ми просуваємося дуже швидко і в повній відповідності до затвердженого плану", - сказав Бойко.

Віце-прем’єр також уточнив, що угода про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом містить положення, згідно з якими Україна отримає час, щоб адаптувати до її умов свої нормативні документи.

"У самій угоді про зону вільної торгівлі є перехідний період, який дозволить нам адаптувати наші технічні регламенти, нормативні документи, стандарти. Так само поступово йтиме зменшення відсоткових ставок ввізних мит, що дасть нам час адаптуватися до цього процесу", - зазначив віце-прем’єр.

"Перехідний період, який у нас буде, дозволить уряду вжити необхідні заходи та пережити цей процес без будь-яких потрясінь", - сказав Бойко.

"В угоді, до речі, є пункти, які дозволяють нам, у разі критичного перевищенні імпорту, застосовувати механізм спеціального мита", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...