Контракт з "Газпромом" переглянути практично неможливо - Азаров

П'ятниця, 27 вересня 2013, 17:41

Умови контракту з "Газпромом" "практично не залишають Україні можливостей" переглянути його.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Спочатку ми намагалися домовитися про перегляд, але контракт... практично не залишав нам можливості без доброго бажання Росії його оскаржити або в судовому порядку, або переглянути його шляхом переговорного процесу", - розповів Азаров.

За словами Азарова, усвідомивши, що згоди на перегляд контракту Росія може і не дати, Україна вирішила зайнятися енергетичною безпекою.

"Було прийнято рішення розгорнути роботи зі збільшення видобутку власного газу, диверсифікації поставок, перехід від використання газу на інші джерела енергії, максимальної економії газу", - розповів він.

Як каже прем'єр-міністр, всі ці заходи "відтягують" бюджетні кошти з інших секторів.

"Всі ці роботи... вимагають колосальних витрат, які ми змушені відволікати, наприклад, від охорони здоров'я, освіти, будівництва тих же самих доріг... Але в найближчі роки ми цю задачу вирішимо", - пообіцяв прем'єр.

Азаров стверджує, що з Росією велися переговори про те, що "в результаті вашої відмови перегляду газових угод втратите і ви, і ми".

"Ви втратите найбільшого покупця газу, а ми втратимо гроші і час, які ми могли б використовувати на вирішення більш насущних для нас сьогодні завдань", - розповів прем'єр -міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування