Симоненко знову звіз на "стадіонний референдум" охочих вступити до МС

Неділя, 29 вересня 2013, 11:23

У Києві відбулися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", захід проходить на стадіоні "Спартак", станом на 11:00 трибуни заповнені, завершується реєстрація учасників зборів.

Над глядацькими трибунами висять плакати і розтяжки "Долю країни має вирішувати народ!", "Проведемо референдум - повернемо владу народу". На стадіоні уздовж периметру стоять намети Комуністичної партії України (КПУ) та громадського руху "Український вибір".

Як  повідомили в прес-службі КПУ, на зборах планується розглянути питання про доцільність проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, точне сформулювати питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум, утворити персональний склад ініціативної групи з проведення референдуму та призначити уповноваженого представника ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму. 

"Для участі в зборах зареєструвались 2576 громадян з усіх регіонів України", - заявили в КПУ.

Як повідомляє "5 канал", виявляється, що учасники зборів – через гучну музику на стадіоні – майже нічого не чують з промови лідера КПУ та його соратників.

"Ми ж нічого не чуємо, хоч би трохи зробили музику тихіше. Чого ж ми тут сидимо, коли нічого не чути", - обурюються учасники "референдуму".

При цьому, як зазначають журналісти, незважаючи на погану чутність, учасники на трибунах активно голосують за пропоновані питання "порядку денного"​​.

Разом з тим під парканом стадіону "Спартак" вже проводиться мітинг опонентів КПУ, учасники якого вдягнуті у жовто-блакитні светри. Вони виступають за євроінтеграцію України.

Варто зазначити, що ані більшість учасників з'їзду, присутніх на трибунах, ані їх опоненти не можуть чітко пояснити, з якою сааме метою вони беруть участь у своїх акціях.

Як відомо, 19 вересня до ЦВК надійшла заявка на проведення 29 вересня зборів громадян щодо всеукраїнського референдуму про вступ України до МС.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії направляти свого представника на збори громадян з всеукраїнського референдуму про вступ України до МС, заплановані на 29 вересня.

Таку постанову суд ухвалив за позовом Європейської партії України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...