Міліція знайшла "хуліганство" у шашках на показі "Відкритого доступу"

Понеділок, 30 вересня 2013, 17:47

За фактом колективного хуліганства громадян у столичному кінотеатрі "Кінопанорама" під час показу альманаху "Відкритий доступ" порушено кримінальні провадження.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

"З приводу подій, що відбувалися 27.09.2013 в кінотеатрі "Кінопанорама", Печерським райуправлінням столичної міліції розпочато кримінальні впровадження", - йдеться у повідомленні.

"27 вересня о 19:05 по міському телефону до Печерського РУ ГУМВС в місті Києві надійшла інформація, що велика група громадян бешкетують у кінотеатрі "Кінопанорама", що на вул. Ш. Руставелі, 19. Задля з’ясування обставин події на місце виклику одразу було направлено наряд міліції", - зазначили у міліцію.

Правоохоронці з’ясували, що "під час демонстрації документального фільму "Відкритий доступ" невідомі особи кинули декілька димових шашок до кінозали".

"З метою документування протиправних дій групи громадян на місце події прибула слідчо-оперативна група. Як речові докази, правоохоронці вилучили із зали дві димові шашки. Наразі встановлюються свідки та очевидці події", - йдеться у повідомленні.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне впровадження згідно ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство").

О 20:35 по спецлінії 102 надійшла інформація про замінування кінотеатру "Кінопанорама".

"Працівники вибухо-технічної служби НДЕКЦ столичної міліції, оглянувши приміщення та прилеглу до нього територію, не виявили жодних підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Наразі за цим фактом також розпочато кримінальне провадження згідно ст.. 259 КК ("завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян"), - уточнили у відомстві.

"Водночас повідомляємо, що інформація, розміщена на деяких інтернет-сайтах про те, що співробітники міліції заважали журналістам виконувати їх професійні обов’язки, не відповідає дійсності. Жодного звернення з цього приводу до правоохоронних органів не надходило", - заявили у міліції.

27 вересня перед початком показу альманаху "Відкритий доступ" до зали кінотеатру "Кінопанорама" організовано завели близько 30 осіб, ззовні схожих на безпритульних. Вони були нетверезі, курили та кричали у приміщенні.

Кожен з них мав на собі роздрукований на звичайному принтері бейдж з написом "Преса". Коли прибули міліціонери, щоб вивести цих людей із зали, хтось кинув димові шашки.

Зривом показу фільму "Відкритий доступ" керував співробітник столичного УБОЗу. Проте міліція запевняє, що він є співробітником органів, але зривом не керував.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування