Комуністи пропонують саджати за "чорну" зарплату на 5 років

Четвер, 10 жовтня 2013, 14:55

У Верховні Раді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за виплату "чорних" зарплат.

Відповідний законопроект подали у парламент депутати від Компартії Спиридон Кілінкаров та Сергій Гончаров.

Як вважають комуністи, відповідальність за неофіційний розрахунок за працюю мають нести спільно як роботодавець, "так і найманий працівник, який погоджується працювати із порушенням трудового законодавства".

Закон, як твердять його автори, покликаний збільшити надходження до держбюджету і Пенсійного фонду, посилити соцзахист працівників.

Проектом Закону вносяться зміни до Кримінального кодексу, в частині встановлення відповідальності за порушення трудового права.

Карати члени Компартії хочуть за порушення працевлаштування, виплату заробітної плати, нижчої за мінімальну, "чорну" зарплату.

"Нарахування заробітної плати в розмірах, нижчих від установленої законом мінімальної заробітної плати за виконану працівником місячну чи погодинну норму праці, фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудових відносин" пропонується карати штрафами чи "позбавленням волі на строк від двох до п’яти років".

Як відомо, станом на серпень 2013–го заборгованість з виплати заробітних плат в Україні становила 985,4 мільйонів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...