"Свободівці" закликали міліцію убезпечити марш у Києві від провокацій

Понеділок, 14 жовтня 2013, 12:44

ВО "Свобода" наголосила, що не збирається порушувати громадський порядок, і закликала міліцію самій не порушувати закон та убезпечити учасників "Маршу боротьби" у Києві від провокацій.

Про це йдеться в заяві політсили, оприлюдненій на офіційному сайті.

Саме так "свободівці" відреагували на повідомлення управління МВС у Києві, у якому міліція звернулася до організаторів та учасників заходів з проханням "дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів".

"Патріотичні марші на честь свята Покрови і створення УПА ВО "Свобода" організовує не перший рік поспіль", - зазначено в заяві.

"За весь цей час якщо і траплялися якісь інциденти, пов'язані із цією урочистою масовою акцією, то лише через неспроможність або небажання міліції забезпечити належний рівень громадського порядку в центрі столиці", - наголошують "свободівці".

Націоналісти зазначають, що "14 жовтня у свідомості української нації асоціюється насамперед із позитивними емоціями, пов'язаними зі зростанням почуття національної єдності й патріотизму".

Тому заклики "не підбурювати" й "не провокувати" у "Свободі" вважають "абсурдними".

"Підбурювати учасників цього традиційно велелюдного маршу немає до чого, позаяк українці й так чудово бачать на власні очі ситуацію в державі", - сказано в заяві.

"Єдиний, хто дійсно може бути зацікавлений у якихось провокаціях – самі силові структури; саме вони можуть спробувати вкотре настрахати чинну владу й продемонструвати свою "доблесну" боротьбу з опозицією. Саме цим можна пояснити численні перепони, які створили силовики для охочих долучитися до маршу в Києві", - заявляють націоналісти.

У свою чергу, ВО "Свобода" наголосила, що "не готує будь-яких дій, спрямованих на порушення громадського порядку, і закликає міліцію діяти чітко у рамках своїх повноважень, самій не порушувати закон, убезпечити учасників "Маршу боротьби" у Києві від будь-яких провокацій".

Як відомо, 14 жовтня 2013 року, на свято Покрови, в 71-у річницю створення УПА ВО "Свобода" у Києві проведе "Марш боротьби".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування