Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вмовлятиме ФІФА пустити вболівальників на матч плей-офф

Середа, 16 жовтня 2013, 13:51

Україна сподівається, що ФІФА почує аргументи в апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА, але загроза покарання надалі існує.

Про це заявив почесний президент Федерації футболу Григорій Суркіс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Загроза грати матч плей-офф без глядачів висить над нами як дамоклів меч. Сподіваємося, що юристи Федерації футболу і ті, яких я запропонував, грамотно виклали нашу позицію, і її буде почуто", - сказав він.

Суркіс зазначив, що повний текст апеляції було подано 9 жовтня.

"Ми маємо намір переконати ФІФА, що окремі особи, яких я називаю не інакше як вандалами, - це ганьба нації. І деяких призвідників того, що сталося, вже виявлено", - розповів він.

"Я хотів би сказати, що ми серйозно взялися за цю проблему. Держава фактично оголосила війну "терору" на футбольних стадіонах", - додав Суркіс.

Віце-президент УЄФА зазначив, що матч між збірними України та Польщі 11 жовтня в Харкові відбувся без порушень, було вжито безпрецедентних заходів безпеки.

27 вересня ФІФА ухвала рішення, що матч відбору між збірними України і Польщі відбудеться без глядачів, через начебто використання "неонацистських" символіки та гасел на стадіоні "Арена -Львів" у матчі проти Сан-Марино.

ФФУ подала апеляцію на це рішення і на початку жовтня дію санкцій щодо України призупинили на період розгляду апеляції. 

 15 жовтня стало відомо, що збірна Украині посіла друге місце в групі Н і боротиметься за вихід на ЧС-2014 в плей-офф.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування