Аваков: Заява Януковича про Тимошенко – шахрайство і імітація

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 08:55

У Батьківщині вважають затягуванням часу заяву президента Януковича про те, що вся відповідальність за рішення щодо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко лежить на ВР.

Про це заявив депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Сас, передає Радіо Свобода.

"Це не що інше як просто затягування часу, або хтось президента намагається ввести в оману", - зазначив він.

"Треба одне єдине – політична воля, а законодавство сьогодні є достатнім, для того щоб вирішити це питання позитивно, без змін до законодавства", - наголосив він.

"Перше, це помилування і друге, звільнення від відбування покарання у зв’язку з хворобою. І якщо потрібно змінювати, то потрібно змінити положення про помилування, або внести зміни до спільного наказу пенітенціарної системи та Мінохорони здоров’я щодо визначення переліку хвороб або  стану, які передбачають можливість звільнення з-під варти", – сказав Сас.

У свою чергу інший депутат від Батьківщини Арсен Аваков у своєму Facebook називає заяву Януковича "шахрайським маневром".

"Спроба Януковича знову, далеко не в перший раз за останні два роки кивати на парламент і не вирішувати питання по суті - черговий шахрайський маневр із серії "Як надути довірливих європейців". Спроба не робити, а імітувати. Діяти за принципом "пролізе - не пролізе", - вважає Аваков.

"Ми вимагаємо вирішити питання припинення політичних репресій в Україні в цілому, і справи Тимошенко зокрема - не як каприз , а як останній крок на шляху до підписання асоціації з Європейським союзом", - наголосив він.

"Свої кроки компромісів і поступок на цьому важкому шляху - і опозиція і Юлія Тимошенко особисто вже зробили. Справа за нинішньою владою на чолі з Януковичем.

І європейці, і ми в опозиції будемо послідовні і тверді у ці вирішальні дні! Ми вимагаємо і будемо твердо стояти на своєму - рішень, а не імітацій", - наголосив він.

Патрія Віталія Кличка "УДАР" також розцінила пропозицію Януковича як спробу "приховати власну бездіяльність" і перекласти відповідальність на парламент.

В "УДАРі" заявили, що Янукович має помилувати Тимошенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...