Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС визнав президента Алієва переобраним на третій термін

Субота, 19 жовтня 2013, 11:01

Переобраний президент Азербайджану Ільхам Алієв приніс клятву на Конституції країни і Священному Корані на вірність країні.

"Присягаю додержуватися Конституції Азербайджану, захищати незалежність і територіальну цілісність держави, з честю служити народу", - сказав Алієв, поклавши руку на Конституцію країни, повідомляє "Інтерфакс".

Також Алієв приніс клятву, поклавши руку на Священний Коран.

"Клянуся залишатися вірним національним, моральним цінностям, створеним азербайджанським народом протягом століть, завжди керуватися ними", - заявив президент.

Потім Алієв, схиливши коліно, поцілував азербайджанський прапор,  після чого виступив з промовою.

Раніше пленум конституційного суду Азербайджану виніс остаточне рішення з питання про затвердження підсумкового протоколу виборів президента, представленого Центрвиборчкомом.

"Пленум конституційного суду прийняв рішення: перше - затвердити підсумки протоколу Центрвиборчкому Азербайджану, друге - кандидата в президенти Азербайджану офіційно вважати президентом Азербайджану", - заявив голова суду Фархад Абдуллаєв, повідомляє "РІА "Новости".

Глава ЦВК Мазаїр Панахов заявив на засіданні, що чинний президент Ільхам Алієв набрав на виборах 84,54% голосів.

"У ході виборів на азербайджанських виборців не чинилося жодного тиску для вільного волевиявлення, що зафіксували також численні міжнародні спостерігачі", - заявив Панахов.

Як відомо, Конституційний суд офіційно оголошує відомості про підсумки виборів протягом 14 днів з дня голосування, його рішення є остаточним. Через 3 дні після його оприлюднення обраний президент офіційно вступає на посаду.

Раніше кандидат від опозиції на виборах президента в Азербайджані Джаміль Гасанли закликав до скасування результатів виборів і проведення нового голосування.

За словами Гасанли, вибори не були вільними і чесними через порушення та урядового контролю всіх телеканалів.

За офіційними даними ЦВК країни, Ільхам Алієв набрав на президентських виборах 84,59% голосів виборців.  Єдиний кандидат від опозиційної Національної ради демократичних сил Азербайджану Гасанли отримав, за офіційними даними, 5,54%.

Місії спостерігачів Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європарламенту повідомили, що "в цілому вибори пройшли демократично, незважаючи на те, що все ще залишаються серйозні проблеми зі свободою слова".

У свою чергу The Washington Post писав про те, що "влада Азербайджану ще до виборів випустила результати голосування". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...