Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усі справи проти Тимошенко можуть закрити - Теличенко

Субота, 19 жовтня 2013, 14:18

У разі, якщо Тимошенко відпустять на "лікувальні канікули" за кордон, усі справи, що відкриті проти неї та перебувають на досудовому слідстві, у т.ч. "справа Щербаня" та про "швидкі" – треба зупиняти до її видужання.

Про це заявила юрист, представник інтересів Тимошенко в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко у ток-шоу "Приціл" з Сергієм Рахманіним.

На уточнююче питання, чи буде Тимошенко з цього моменту "відносно вільною людиною", Теличенко зазначила: "Звільнили від відбування покарання – вона буде не обмежена позбавленням волі у будь-якій формі".

"А кримінальні провадження можуть бути призупинені на період лікування. В судовому слідстві так само може бути перерва на період лікування", - зазначила юрист.

"Скільки триватиме лікування – прогнозувати ніхто не береться. Звичайно, що помилування в одній справі не є індульгенцією для жодної іншої справи, не є підставою закрити ці кримінальні справи і так далі", – зауважила Теличенко.

При цьому вона підкреслила: якби Тимошенко поїхала на лікування до Німеччини, за її відсутності закрити кримінальні справи, які є на досудовому слідстві, можна.

"За її відсутності можна було би навіть закрити кримінальну справу по ЄЕСУ, яка зараз перебуває на розгляді у Харкові. Але за її відсутності не можна продовжити досудове слідство і судовий процес не може продовжуватися. Тобто повернувшись в Україну вона (Тимошенко) одразу стане перед необхідністю відповідати на запитання слідчих і суду в інших справах", - зазначила юрист.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення щодо можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування