СБУ перевіряє Міноборони на дотримання секретності, справ поки немає

Середа, 23 жовтня 2013, 14:18

Служба безпеки України перевіряє дотримання режиму секретності в Генеральному штабі Міністерства оборони.

Про це повідомив заступник начальника слідчого управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генпрокуратури Григорій Рябенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Департаментом охорони державної таємниці та ліцензування Служби безпеки України проведено перевірку додержання режиму секретності, зокрема, в Генштабі України і висновок надано керівництву Міністерства оборони України", - сказав він.

Рябенко також підкреслив, що за порушення режиму таємності передбачена дисциплінарна, адміністративна або кримінальна відповідальність.

"Що стосується кримінальної відповідальності, то на даний момент інформацією про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань я не володію", - сказав він.

"Що стосується дисциплінарної відповідальності - це питання до міністра оборони. А адміністративної - відповідно з результатами перевірки, до Служби безпеки України", - додав чиновник.

У вівторок ЗМІ повідомили, що обшуки, проведені СБУ в кабінетах перших осіб Генерального штабу України, виявили копії секретних документів.

Подібна ситуація вимагає розпочати кримінальне провадження за фактом розголошення держтаємниці для з'ясування для кого і з якою метою ці військовослужбовці збирали секретні відомості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування