Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція теж несе відповідальність за вирішення "питання Тимошенко" - Коморовський

Субота, 26 жовтня 2013, 17:27

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав українських провладних та опозиційних політиків вирішити питання щодо надання Юлії Тимошенко можливості лікуватися за кордоном, назвавши його останнім бар'єром на шляху до західного світу.

Про це глава польської держави заявив під час зустрічі Європейської групи Тристоронньої комісії у Кракові, повідомляє Укрінформ з посиланням на "РАР".

"Апелюємо насамперед до влади, але також й до опозиції, яка також несе відповідальність за подолання чи неподолання цього важливого, але, напевно, вже останнього серйозного бар’єру на шляху України до західного світу", - сказав Коморовський.

При цьому він закликав українську владу "здійснити рішучі кроки, аби уможливити виїзд екс-прем'єр-міністра на лікування за кордон".

За словами Коморовського, Польща не ставить під сумнів рішення українських судів, але "фундаментом ЄС є і завжди будуть права людини".

Також він підкреслив, що підписання угоди про асоціацію не завершить, але інтенсифікує шлях України до норм і стандартів ЄС, а також змінить розстановку сил у цій частині континенту.

Як відомо, Верховна Рада включила до порядку денного на наступний пленарний тидень всі три законопроекти щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як заявив спікер ВР Володимир Рибак, за цей час профільний комітет має розглянути два законопроекти щодо лікування ув'язнених за кордоном за авторством Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської. Третім проектом, який також включили до порядку денного був проект від всіх опозиційних фракцій щодо заборони вибіркового правосуддя та зняття перешкод для підписання асоціації між Україною та ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...