Людмила Янукович зі сльозами на очах погуляла на ювілеї покровителя президента

Субота, 26 жовтня 2013, 19:35

Дружина президента України Людмила Янукович відвідала заходи з нагоди 45- річчя польоту в космос Георгія Берегового, які проходять в Єнакієвому.

Фото - novosti.dn.ua
Фото - novosti.dn.ua

Виступаючи в місцевому Будинку культури, Людмила Янукович розповіла про те, як Віктор Янукович подружився з Береговим, пишуть "Новости Донбасса". Під час виступу у неї на очах були сльози.

"Георгій Тимофійович балотувався у депутати Верховної ради СРСР, а Віктор Федорович був у нього довірена особа, і ось тоді Георгій Тимофійович повірив у цього молодого керівника, який ще зовсім себе не проявив - директора автобази, і напевно він не помилився", - зазначила дружина президента.

За її словами, президента і Берегового "багато років пов'язувала велика дружба".

Також Людмила Янукович згадала, як у 1985 році вона разом з чоловіком і старшим сином Олександром відвідувала Зоряне містечко, де Береговий очолював Центр підготовки космонавтів, і як їх там приймали.

За словами дружини президента, Янукович "завжди відвідує могилу матері Берегового, коли відвідує кладовище в Єнакієво, де поховані його родичі".

Участь в урочистостях мав взяти  міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, проте не зміг прибути вчасно - у зв'язку з туманом в Києві виліт літака був затриманий.

У заходах взяли участь глава обласної ради Андрій Федорук та в.о. голови Донецької ОДА Сергій Дергунов.

Пізніше Табачник, що прибув на урочисті, заявив: у найближчому навчальному році в Єнакієво будуть відкриті ВУЗ і два ліцеї.

Міністр не уточнив профіль ВУЗу, проте , запевнив , що " цей проект вже реалізується " .

Також Табачник повідомив, що його відомство спільно з Донецькою облдержадміністрацією працює над створенням в Єнакієвому спеціалізованого фізико-математичного ліцею.

За словами Табачника, місцеві вчителі вже пройшли стажування в кращих математичних ліцеях і зараз "готують власну експериментальну програму".

Передбачається, що у новому закладі діти отримуватимуть якісну профільну освіту з фізики, математики та астрономії.

"Є також доручення президента створити в Єнакієво ліцей з медико- біологічним ухилом, де школярі зможу поглиблено вивчати хімію і біологію", - додав Табачник.

Разом з тим в ході урочистих заходів Табачник вручив Ірині Зарі - директорові єнакіївського музею імені Георгія Берегового - державну нагороду.

За "значні особисті досягнення у позашкільному і патріотичному вихованні молоді , багаторічну сумлінну роботу" Зарі присвоєно почесне звання "Заслужений працівник культури України".

Як відомо, Береговий був депутатом Верховної Ради СРСР у 1974-1989 рр. У 1978 році за його запитом Донецький обласний суд переглянув справу і скасував обидві судимості жителя Єнакієвого, майбутнього президента України Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування