Корея пригрозила "жорстко відповісти" Обамі на скандал з "прослушкою"

Неділя, 27 жовтня 2013, 19:37

Південна Корея направила США офіційний запит з вимогою роз'яснити ситуацію з можливим прослуховуванням телефону президента Пак Кин Хе та її попередників.

Про це повідомив офіційний представник уряду республіки , коментуючи повідомлення ЗМІ про те , що американська розвідка нібито перехоплювала переговори лідерів держав , повідомляє "ИТАР-ТАСС".

"Уряд пильно стежить за цією проблемою і готовий дати жорстку відповідь, якщо дана інформація підтвердиться", - наголосили в уряді.

Також представник Південної Кореї зазначив, що поки жодної реакції з боку Вашингтона не послідувало.

Як відомо, раніше Spiegel з посиланням на секретні документи повідомив: американські спецслужби прослуховували телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель майже 11 років. Президент США Барак Обама запевнив Меркель, що нічого не знав про її прослуховування.  

Однак видання Bild am Sonntag розповсюдило інформацію, що  Обама знав про прослуховування телефону канцлера Німеччини з 2010 року і стеження за Ангелою Меркель  було лише посилене.

Перед тим газета The Guardian з посиланням на документи Сноудена повідомила, що Агентство нацбезпеки США прослуховувало телефонні переговори 35 світових лідерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування