Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров розповів Кожарі, чому консультації уже не допоможуть

Понеділок, 28 жовтня 2013, 10:39

Україна пропонує Росії провести консультації за участю Євросоюзу про Угоду про асоціацію, але РФ вважає, що їх час уже минув.

Відповідні заяви зробили на зустрічі глави МЗС двох країн Леонід Кожара та Сергій Лавров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС України висловив упевненість в тому, що асоціація з ЄС матиме позитивний ефект, в тому числі і для Росії.

"Ми запропонували російським колегам створити експертну групу у форматі Росія-Україна-ЄС, для того щоб у дусі відкритості проаналізувати можливі наслідки асоціації для України", - сказав Кожара.

"Асоціація з ЄС та підписання договору про вільну торгівлю будуть мати позитивний ефект, у тому числі для РФ і для наших колег по ТЗ та країн СНД", - додав він.

На це його російський колега заявив, що тристоронні консультації були б корисні, якби проводилися до прийняття рішення про формат взаємодії між Києвом і Брюсселем.

"Консультації завжди корисні, якщо вони надають можливість до прийняття рішень врахувати позиції всіх зацікавлених сторін", - сказав Лавров.

"Як я розумію, в даному випадку мова йде... про те, щоб консультуватися, як би вже постфактум, на основі події, що відбулася, без будь-якої зміни того формату, в який планується перевести відносини між Україною та ЄС, причому без урахування стурбованості й інтересів російської сторони", - додав міністр.

Раніше глава МЗС РФ заявляв, що відносини між Україною і Росією у разі підписання Угоди про асоціацію не розірвуться, але всі пільги Україна втратить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування