Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посольство ЄС: Ми не консультували Міщенка по його правилах лікування Тимошенко

Понеділок, 28 жовтня 2013, 13:19

У представництві ЄС в Україні заявляють, що не консультували депутата Сергія Міщенка із приводу його законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном.

Про це повідомили в прес-службі диппредставництва в понеділок, коментуючи відповідну інформацію самого депутата, передає Інтерфакс-Україна.

"Ця зустріч дійсно мала місце, і головною її метою було почути інформацію про цей закон, довідатися його зміст. Нам потрібно зрозуміти проект цього закону", - повідомили в прес-службі.

При цьому, у представництві уточнили, що ніякі консультації європейські дипломати не надавали із цього приводу.

"Ми в жодному разі не давали консультації, якісь рекомендації й побажання, це не є нашою роботою", - додали в представництві ЄС.

Водночас у коментарі "Українській правді" у представництві повідомили, що не ждаватимуть оцінок жодному з проектів щодо лікування ув'язнених за кордоном.

Міщенко ще влітку зареєстрував законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, який передбачав, що медична допомога й лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих коштів або коштів рідних і близьких засудженого особи.

У жовтні він зареєстрував у Верховній Раді зміни до цього законопроекту.

Раніше Міщенко на своїй сторінці в Facebook написав, що вніс останні поправки у свій законопроект після консультацій з посольством Франції і ЄС у Києві.

"Останні поправки я вніс у свій законопроект у понеділок перед пленарними засіданнями Ради. Вони були підготовлені й внесені після консультацій з посольствами Франції і ЄС в Україні. Крім того, у моєму законопроекті враховані рекомендації місії Кокса-Квасьневського", - написав депутат.

Планується, що Верховна Рада наступного пленарного тижня (5-8 листопада) розгляне три законопроекти про можливість лікування ув'язнених за кордоном, які зможуть вирішити питання екс-прем'єра Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування