Сумські "регіонали" самі себе закидали яйцями?

Середа, 30 жовтня 2013, 17:53

У сумському осередку Партії регіонів звинувачують організаторів показу кіноальманаху "Відкритий доступ" у нападі на офіс політсили.

Про це повідомила співорганізатор показу та активістка руху "Стоп цензурі!" Наталя Соколенко.

За її словами, від початку фільм мали показувати у Сумах в приміщенні по вул. Петропавлівській, 61, де на одному з поверхів знаходиться офіс Партії регіонів.

Однак у день показу, 30 жовтня, організаторам повідомили, що там зникло світло, тож фільм вирішили демонструвати просто неба.

Водночас вдень на сайті політсили з'явилася інформація про підготовку нападу на офіс у Сумах. А вже ввечері, за словами Соколенко, один з депутатів Партії регіонів в піджаку, заляпаному яйцем, на камеру журналістам розповів про нібито провокації з боку організаторів показу.

Повідомлення на сайті ПР
Повідомлення на сайті ПР

Активістка стверджує, що організатори заходу, під час якого мали демонструвати кіноальманах "Відкритий доступ", "не кидали яйцями та не організовували замаху на офіс Партії регіонів".

Наразі фільм на вулиці Соборній біля пам'ятника Шевченку дивляться близько 250 людей, додала Соколенко.

Фільм-альманах "Відкритий доступ" складається з 5 новел: "Межигір'я", "Афганець", "Школа", "Будинок з химерами", "У кутку".

Протягом року "Відкритий доступ" був показаний в 20-ти містах України. У деяких містах невідомі перешкоджали показам. Так 27 вересня був зірваний показ у Києві.

У Черкасах в будівлі, де показували альманах, шукали вибухівку. На показі альманаху в Донецьку і Севастополі відключили світло.

У Сімферополі в двері приміщення, в якому проходив показ, кинули димову шашку.

У Миколаєві показ альманаху намагалися зірвати двічі, зокрема співробітники МНС заборонили проведення заходу через нібито несправність електрощитової. Зірвати показ намагалися і в Одесі.

У Броварах місцева влада перешкоджали показу фільму "з метою збереження громадського спокою". Останній випадок спроби зриву показу відбувся 25 жовтня: у Трускавці за 5 хвилин до початку показу альманаху у приміщенні "Народного дому" зникло світло.

Відео прес-служби Партії регіонів

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...