Єфремов: Тимошенко і без звільнення може попросити ЄС підписати асоціацію

Понеділок, 11 листопада 2013, 09:25

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може особисто звернутися до країн Європейського союзу, з проханням підписати угоду про асоціацію без її звільнення.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Коментуючи заяву журналіста про те, що європейські політики без звільнення Тимошенко не підпишуть асоціацію, він сказав: "Чому? Тимошенко може особисто звернутися з проханням...".

"Потім, а де гарантія, що якщо навіть ми приймемо цей абсолютно юридично безграмотний документ Лабунської, то з нами підпишуть асоціацію?", - запитав Єфремов.

Він додав, що "були заяви окремих керівників політичних відомств ЄС".

"Вони говорили, що це відкриває дорогу до підписання угоди. Але немає гарантій...", - зазначив він.

Єфремов вважає, що "вагу" такі заяви мають, але "ніхто не сказав, що, у разі виконання їх вимог, Євросоюз обов'язково підпише угоду".

"При цьому у нас є колосальні проблеми, про які чомусь не прийнято говорити. Через ускладнення у відносинах з Росією ми сьогодні втрачаємо десятки тисяч робочих місць на півдні, сході та в центрі країни. Європейську сторону це не цікавить. Що відбувається? Якщо це в інтересах і України і ЄС, то Євросоюз повинен рахуватися з проблемами нашої держави, а не тягнути Україну до себе будь-яку ціну", - заявив "регіонал".

Коментуючи готовність опозиції голосувати тільки за законопроект позафракційної Анжеліки Лабунської, Єфремов заявив, що більшість не має наміру виконувати вказівки окремих чиновників з Європи.

"Я ставлю запитання: а чому так? Починаю розбиратися в ситуації - виявляється Кокс і Кваснєвський, перебуваючи в лікарні у Тимошенко, погодили, що треба голосувати за проект Лабунської. Квасьнєвський потім подзвонив керівнику парламенту і каже: "Ми домовилися, що треба голосувати за такий-то проект", - розповів він.

"Коли до мене дійшла ця інформація, я був гранично здивований. Із палати засудженої дзвонять представники ЄС, розповідають, що потрібно робити, і при цьому вони не спромоглися навіть поставити запитання нашої фракції і дізнатися нашу точку зору. З нами ні Кокс, ні Квасьнєвський жодного разу не зустрічалися. Якщо вони вважають, що будуть працювати з опозицією, а ми будемо виконувати їхні вказівки - це їх помилка", - заявив Єфремов.

При цьому на уточнююче питання про заангажованості місії Кокса та Кваснєвського, він сказав: "Вона просто односторонньо розглядає питання Тимошенко".

На думку лідера "регіоналів" у Верховній Раді, проект Лабунської дозволить засудженим зловживати правом на лікування за кордоном.

"Я поставив запитання омбудсмену Валерії Лутковській, скільки звернень таких в Україні? Таких не один десяток: ось засуджена в 2005 році за вбивство, ось засуджений у 2009-му - підходять за всіма параметрами. Ми що, повинні всіх цих вбивць і гвалтівників відпускати?", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування