У ЦВК потролили "Батьківщину" через відео з виборів

Понеділок, 11 листопада 2013, 19:55

У Центрвиборчкомі подякували "Батьківщині" за пропозицію допомогти у збереженні відеозаписів з виборів 2012 року, однак зазначили, що не мають права не знищувати ці файли.

Про це йдеться у заяві ЦВК.

"Високо оцінюючи запропоновану допомогу та висловлюючи вдячність за неї, Комісія має зазначити таке", - сказано у заяві.

"Норма, яка передбачає знищення усієї створеної з використанням системи відеоспостереження інформації, існує у відповідному законі з липня 2012 року. Отже, усім дійсно небайдужим до цього питання протягом вже більше ніж року відомо, що зберігати таку інформацію на законних підставах Комісія зможе лише до середини листопада 2013 року", - додали у ЦВК.

У Центрвиборчкомі зазначили, що також підтримують ідею про те, що термін зберігання матеріалів відеоспостереження потрібно продовжити принаймні до терміну, встановленого законом для збереження виборчої документації. Однак для цього треба внести зміни до законодавства.

"У такій ситуації найкращою допомогою Комісії у вирішенні питання зберігання матеріалів відеоспостереження з боку ВО "Батьківщина" став би підготовлений народними депутатами – членами відповідної депутатської фракції законопроект, спрямований на врегулювання порушеного питання", - йдеться у заяві.

"Проте, за рік, що минув з часу оприлюднення результатів чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, жодної подібної законодавчої ініціативи у Верховній Раді України зареєстровано не було", - нагадали в ЦВК.

Як відомо, 6 листопада глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдалося.

8 листопада ЦВК ухвалила рішення про знищення  відеозаписів, зроблених на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року. З цією метою створено комісію зі знищення даної інформації та доручено виконати рішення ЦВК до 15 листопада.

У "Батьківщині" назвали рішення Центрвиборчкому про знищення відеозаписів з парламентських виборів 2012 року "бажанням режиму Януковича замести сліди грубих виборчих порушень".

Також у політсилі зазначили, що "недоторканість відеоархіву є настільки важливою, що в "Батьківщині" готові допомогти ЦВК зберегти відеозаписи з парламентських виборів 2012 року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News